LEGEA AMBROZIEI A FOST MODIFICATĂ. PROPRIETARII DE TERENURI AU OBLIGAȚIA DE A CURĂȚA TERENURILE, PE CHELTUIALA PROPRIE

0
318

Proprietarii terenurilor pe care creşte ambrozie vor fi obligaţi să cureţe pământul pe cheltuiala proprie, în fiecare an până pe 30 iunie. În cazul în care nu au utilajele necesare, pot solicita sprijinul autorităţilor locale, contra cost.

Deputaţii au adoptat, decizional, proiectul de modificare a legii privind combaterea buruienii ambrozia, stabilind, între altele, ca proprietarii sau deţinătorii de terenuri să efectueze, până la data de 30 iunie a fiecărui an sau în termen de 15 zile de la primirea unui avertisment, lucrări de smulgere sau erbicidare a acestei plante, precum şi posibilitatea ca autorităţile locale să poată realiza aceste lucrări pe cheltuiala celor care aveau această obligaţie.

În situaţia în care autorităţile locale, la expirarea termenului de 15 zile de la transmiterea avertismentului, constată că proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole nu au efectuat lucrări de curăţare a terenurilor infestate cu buruiana ambrozia, pot interveni pe terenurile infestate pentru a le curăţa.

Estimările  arată că aproape 1 milion de români sunt alergici la ambrozie, iar simptomele pot fi uneori atât de grave încât necesită internare în spital.

Camera Deputaţilor a adoptat decizional proiectul de lege şi astfel legea merge la promulgare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =