CRESC CAZURILE DE INFECTARE CU COVID

0
179

Crește rapid numărul cazurilor de Covid. Peste 7.100 de noi îmbolnăviri au fost înregistrate în ultima săptămână. Iar 14 bolnavi au murit, au anunțat oficialii din Ministerul Sănătății. Specialiştii spun că formele nu sunt grave şi că în spital ajung doar cei care au și alte boli şi au nevoie de monitorizare. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balş, declară că, odată cu deschiderea școlilor, cu faptul că oamenii au revenit din concedii, interacțiunile sunt mai intense, iar asta va duce în următoarele două săptămâni la o creștere importantă.

Medicii se așteaptă că subvarianta Eris a Omicron să devină dominantă și în România. Deși nu are însă o virulență sporită, se transmite ușor. Tocmai de aceea este bine  să evităm focarele și să luăm măsuri de siguranță, mai ales că în această toamnă vor fi în circulație și virusurile gripale. Pentru cei mai mulți dintre cei depistati pozitiv la Sars Cov 2, simptomele sunt specifice oricărei infecții respiratorii, inclusiv gripei.

Între timp, ministerul îndeamnă la vaccinare antigripală , in acest sezon, iar pe lângă imunizarea categoriilor de persoane cu risc de îmbolnăvire, ministerul dorește sa compenseze serul antigripal, astfel încât, sa beneficieze de imunizare cât mai multe persoane. Vaccinarea antigripală ar putea începe la sfârșitul acestei săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

52 + = 60