CONSUMUL DE DROGURI DIN ȘCOLI, ÎN ATENȚIA CSAT

0
233

Fenomenul consumului de droguri în rândul tinerilor ajunge în atenția Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că problema va fi discutată în prima ședință CSAT, pentru că efectele și amploarea sunt provocări la adresa siguranței individuale și naționale.

Prezent la deschiderea anului școlar la un colegiu tehnic din Capitală, șeful Guvernului, Marcel Ciolacu , a susținut că testarea în masă nu este o soluție, și este de părere că nu trebuie să testăm toți copiii din România, să putem prinde dealerii care vând droguri. Testarea în masă a fost vehiculată ca o posibilă modalitate de a descuraja consumul de droguri în școli. Specialiști de la Ministerul Educației și Ministerul Sănătății lucrează la o lege pentru testarea antidrog în școli și iau în calcul mai multe opțiuni. Testele ar putea viza doar elevii care atrag suspiciuni.

Datele Agenției  Naționale Antidrog arată o creștere constantă a consumului de droguri la tineri. Potrivit instituției, cea mai mică vârstă declarată la care s-a început consumul de droguri este 13 ani. Aproape 17 la sută dintre tinerii între 15 și 35 de ani au consumat cel puțin o dată substanțe psihoactive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =