ARMAND ASSANTE, LA BUZĂU

0
247

Apariție specială în cadrul Festivalului Internațional de Arte de la Buzău. Actorul american Armand Assante, aclamat la nivel mondial pentru rolurile sale din filme precum Gotti, The Odyssey sau American Gangster, a venit în România ca invitat de onoare la a treia ediție a evenimentului de la Buzău. Armand Assante a jucat și în două filme românești.

Starul de la Hollywood și-a exprimat admirația pentru cinematografia românească și a ținut să-l laude pe actorul Răzvan Vasilescu, cel care i-a fost coleg pe platoul de filmare în urmă cu peste 16 ani. Cei doi sunt protagoniștii filmului „California Dreamin”, lansat în 2007, la câteva luni după ce regizorul peliculei, Cristian Nemescu, a murit într-un accident de mașină.

Relația dintre Armand și Răzvan în acest film a fost incredibilă. Nici măcar Cristian Nemescu, regizorul filmului, nu se aștepta la genul acesta ,,de chimie”. Admirația între cei doi actori este reciprocă, a ținut să puncteze criticul de film, Irina Margareta Nistor. Aceasta i-a transmis vedetei de Hollywood un mesaj din partea lui Răzvan Vasilescu, care nu a putut fi prezent la evenimentul de la Buzău.

Primarul Constantin Toma este de părere că venirea celebrului actor american la Buzău International Arts Festival demonstrează, încă o dată, calitatea acestui eveniment.

Pelicula „California Dreamin'” a regretatului regizor Cristian Nemescu, în care Armand Assante a avut rol principal, a fost premiată cu „Un Certain Regard” la cea de-a 60-a ediție a Festivalului de la Cannes, în 2007. Acțiunea are loc în timpul războiului din Iugoslavia. Într-o mică aşezare românească, Doiaru (Răzvan Vasilescu), un şef de gară şi în acelaşi timp baron local, opreşte un tren NATO cu echipament militar păzit de soldaţi americani, care traversează România fără acte de transport, dar având aprobarea verbală a guvernului român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 58 = 67