ANUMIȚI BUGETARI NU VOR MAI BENEFICIA DE VOUCHERE DE VACANȚĂ

0
331

Bugetarii care au salariile peste 8.000 de lei net vor rămâne fără voucherele de vacanță. Cu toate acestea, cei care vor beneficia în continuare de tichete, vor primi mai mulți bani.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, vorbește despre o majorare de 150 de lei, de la 1.450 cât este în prezent, la 1.600 de lei.

Eliminarea tichetelor de vacanță pentru salariile mai mari de 10.000 lei brut se numără printre măsurile pe care autoritățile le au în plan să le introducă de la 1 octombrie.

Tot de la 1 octombrie, salariul minim pe economie va crește cu 10%, Executivul având în plan să majoreze și  salariul minim în construcții.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat astăzi, că până la finele lunii Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru pachetul de măsuri fiscal-bugetare.
El a declarat că va fi realizat în primul rând pachetul cu măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale. Acesta va fi urmat de pachetul privind reforma din sistemul administrativ, pe marginea căruia se desfăşoară discuţii cu reprezentanţii administraţiei centrale şi locale, precum şi cu partenerii sociali.
Marcel Ciolacu a oferit asigurări că pachetul se va afla în transparenţă publică şi nu va fi adoptat „noaptea, pe furiş”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =