MOBILIZARE EXEMPLARĂ PENTRU VICTIMELE DE LA CREVEDIA

0
308

Tragedia din Dâmboviţa uneşte toată ţara. Impresionați de nenorocirea de la Crevedia, buzoienii, care au văzut apelul de a dona sânge, nu au rămas indiferenți. Peste 160 de persoane s-au prezentat în doar două zile la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău ca să doneze sânge, pentru pacienții răniți în exploziile de sâmbătă. Centrul și-a deschis porțile duminică, între orele 07:30-13:30,  perioadă în care s-au prezentat aproape 90 de persoane.

În contextul în care în perioada următoare, victimele internate în București vor suferi mai multe operații, pentru a avea și pe viitor stocul necesar de sânge, conducerea Centrului de Transfuzii a ales varianta de a mai programa dintre buzoienii dornici să doneze sânge în aceste zile.

Reamintim, sâmbătă seara două explozii s-au produs la o stație GPL din Crevedia, jud. Dâmbovița, aflată la 27 de kilometri de București. La momentul deflagrațiilor la depozitul GPL din Crevedia, care funcționa ilegal și figura ca fiind închis din toamna anului 2020, se aflau trei cisterne cu GPL, dintre care două parcate pe stradă. În timpul transferului de gaz dintr-o cisternă în alta, în curtea firmei, sub una dintre cisterne a apărut o sursă de foc, moment în care unul dintre angajați a încercat să oprească circulația pe stradă, alertând alți patru angajați, cetățeni nepalezi care erau cazați acolo. La scurt timp, are loc prima explozie extrem de puternică, ce a împins flăcările până în stradă și a produs primele victime. După aproape o oră are loc cea de-a doua explozie, mult mai puternică decât prima, care duce la un număr și mai mare de victime și la avarierea severă a bunurilor din jur, inclusiv a două imobile. Bilanțul victimelor este cutremurător: doi oameni au murit, iar 57 de persoane, dintre care 39 de pompieri, au ajuns în spitalele din România și din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =