PLANURI PENTRU MODERNIZAREA UNUI DRUM DETESTAT

0
359

Drumul dintre Berca și Mânzălești, esențial pentru comunele din Munții Buzăului, precum Scorțoasa, Cănești sau Chiliile, este cel mai detestat din județ. O porțiune din acest tronson, dintre Chilii şi Căneşti, de aproape 14 kilometri, nu a fost niciodată asfaltată. Asta în condițiile în care doar în cele două comune se află peste 2.500 de locuitori, fără a lua în calcul mai multe sate din împrejurimi, deservite de această șosea prin drumuri comunale. Calvarul locuitorilor din zonă, dar și al celor aflați în tranzit ar putea, însă, lua sfârșit. Din păcate, autoritățile județene nu știu când se va întâmpla acest lucru.

Starea proastă a drumului este cunoscută de mulți ani. În ciuda numeroaselor petiții în care se menționa starea deplorabilă a șoselei și inconvenientele pe care le produce, nu s-a întâmplat nimic.

Drumul face legătura și cu Vulcanii Noroioși, obiectiv turistic important din județul Buzău, care atrage numeroși vizitatori aproape în toate lunile anului. De asemenea, Scorțoasa, Cănești și Chiliile sunt trei din cele 18 comune care fac parte de arealul Ținutului Buzăului, desemnat anul trecut drept Geoparc Internațional UNESCO. Una dintre obligațiile asumate de Consiliul Județean Buzău pentru Ținutul Buzăului de a-și menține acest statut este de a asigura infrastructura către obiectivele turistice din cele 18 comune, care fac parte de areal. În caz contrar, acest titlul va fi anulat. Teritoriul Geoparcului Internațional UNESCO Ținutul Buzăului va fi reevaluat peste 3 ani de către doi specialiști internaționali pentru a se verifica progresul în ce privește dezvoltarea comunităților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 34 = 35