VIRUSUL WEST NILE: 7 CAZURI DE INFECTARE ÎN ROMÂNIA

0
227

Şapte cazuri au fost confirmate cu infecţie cu virusul West Nile de la începutul perioadei de supraveghere a acestei afecţiuni -6 iunie până pe 17 august. Potrivit datelor  Institutului Naţional de Sănătate Publică au fost înregistrate trei decese în urma infecţiei cu acest virus în judeţele Satu Mare, Ilfov şi Dolj.
Cazurile de infecţie cu virusul West Nile au fost depistate  câte două în Bucureşti şi judeţele Dolj şi Ilfov şi câte unul în judeţele Satu Mare şi Galaţi.
Specialiştii INSP recomandă populaţiei următoarele:  să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;  să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari;  să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă,  să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei și  să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

Cazurile de febră West Nile s-au înmulţit în Europa în ultimii ani. Virusul afectează în principal păsările şi caii, dar au fost raportate mai multe cazuri la om. O mică parte dintre cei infectaţi dezvoltă simptome asemănătoare gripei care, în cazuri rare, pot duce la deces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =