MAE: ATENȚIONARE DE CĂLĂTORIE ÎN GRECIA, PORTUGALIA ȘI FRANȚA

0
214

Ministerul Afacerilor Externe a emis mai multe atenționări de călătorie pentru Grecia, Portugalia și Franța, din cauza incendiilor, dar și a temperaturilor extreme.

În Portugalia, atenționarea de călătorie este valabilă până la sfârșitul săptămânii. În mai multe regiuni din Portugalia Continentală este risc major de producere a unor incendii de vegetaţie. Este vorba de Nord, Centru, Alto Alentejo şi Algarve.

La rândul ei, Franța a emis o „alertă roșie”, cel mai grav avertisment, pentru patru regiuni din sudul țării, pe fondul unei perioade de vreme excesiv de caldă, permițând autorităților locale să anuleze evenimente și să închidă facilități publice dacă este necesar.

Temperaturile sunt așteptate să crească până la 40 și 42 de grade Celsius marți după-amiază în departamentele sudice.

O avertizare de călătorie există și pentru Grecia, unde sunt active, în continuare incendii de vegetație, iar mai multe localități au fost evacuate.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor români să se informeze înainte de începerea călătoriei în legătură cu situația existentă și să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfășurare sau un risc iminent de producere a acestora.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor români care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să urmărească în permanență sursele oficiale de informare publică.

Ministerul le reamintește cetățenilor români că legislația elenă interzice și sancționează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc și care poate genera astfel apariția unui focar de incendiu.

Cetățenii români care observă producerea unui incendiu pot anunța imediat evenimentul la numerele de telefon 112 (număr unic de urgență) sau 199 (serviciul de pompieri).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =