MUSEUM BUS, PREZENT LA UN FESTIVAL DE ROCK

0
392

MuseumBus, un proiect al Muzeului Județean Buzău, unic în țară, înființat în 2018, se dovedește a fi o idee cu un succes răsunător. Dovadă și prezența sa, în acest weekend, la Sibiu, la cel mai mare festival rock organizat de o instituție de profil. Prezent la eveniment, directorul instituției de cultură din Buzău a prezentat detaliat ce înseamnă un astfel de proiect și ce oferă celor care îl vizitează.

MuseumBus a fost gândit inițial ca o mână de ajutor pentru copiii din mediul rural, din localități îndepărtate de municipiul Buzău, care nu au călcat niciodată pragul unui muzeu. Prezența sa la Sibiu i-a încântat însă pe toți cei prezenți la festival. Copii și adulți de toate vârstele au ajuns în fața exponatelor, au ascultat detaliile oferite de echipa Muzeului Județean și au rămas impresionați de acest proiect. De la înființarea sa, muzeul mobil a fost solicitat și de alte județe și a ajuns în multe colțuri ale țării.

ASTRA Rock Festival a avut loc la Sibiu, în perioada 11 și 13 august 2023, în spațiul Muzeului în Aer Liber ASTRA, cea mai importantă instituție etnografică din România. Festivalul este unul dintre cele mai mari evenimente culturale din țara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

53 + = 55