CONSILIUL CONCURENȚEI: PREȚURILE MEDII ALE ALIMENTELOR DE BAZĂ AU SCĂZUT CU PÂNĂ LA 34 %

0
217

Preţurile medii ale alimentelor de bază din marile lanţuri comerciale au scăzut cu până la 34%, în contextul aplicării prevederilor ordonanţei privind plafonarea adaosurilor comerciale, cele mai mari reduceri fiind la fructe şi legume. Datele reies din analiza facută de Consiliul Concurenţei. Comparativ cu luna iunie, cele mai mari reduceri aplicate de marile lanţuri de retail s-au înregistrat la fructe şi legume. Preţul strugurilor a înregistrat o scădere medie de aproape 34%, fiind urmat de prune, al căror preţ a scăzut cu circa 30%. La cartofi,  ardei gras, morcovi şi pepene preturile sunt mai mici cu procente cuprinse intre 20 si 30 la suta.

Preţul mediu al cărnii, dar si al lactatelor a scăzut cu până la 12 procente. Celelalte produse care se regăsesc în coşul de bază, precum pâinea, uleiul, ouăle, zahărul şi mălaiul au înregistrat şi ele reduceri de preţ.
La 1 august  a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care stabileşte măsuri temporare de combatere a creşterii excesive a preţurilor la 14 grupe de alimente de bază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

76 + = 78