REABILITARE ÎNTÂRZIATĂ LA BIBLIOTECA „VASILE VOICULESCU”

0
241

Reabilitarea clădirii de patrimoniu a Bibliotecii Județene ,,Vasile Voiculescu”, din municipiul Buzău înaintează încet, dar sigur. Deși consolidarea imobilului ar fi trebuit finalizată în 2022, în prezent, constructorul a realizat aproape 40% din volumul lucrărilor preconizate. Pentru că investiția a debutat cu stângul și înaintează destul de lent, Consiliul Județean Buzău a demarat deja procedurile pentru achiziționarea mobilierului adecvat acestei clădiri.

Valoarea totală a proiectului de reabilitare a clădirii Bibliotecii Județene ,,Vasile Voiculescu” este de aproximativ 4 milioane de euro, iar Consiliul Judeţean contribuie cu circa 500.000 de euro. În ceea ce privește termenul de finalizare a lucrărilor de reabilitare, pentru a nu fi în situația de a primi penalități de întârziere de la Comisia Europeană, Consiliul a decalat termenul de finalizare până în 2026. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, estimează însă că lucrările ar putea fi finalizate mai devreme, poate chiar anul viitor.

Sediu al Bibliotecii Județene ”Vasile Voiculescu” din anul 1984, imobilul a fost inițial casa ministrului și inginerului agronom Constantin Alexandru Garoflid, apoi sediu al Administrației Publice Buzău aparținând Ministerului Finanțelor, Palat al Administrației Financiare, dar și sediu al unor întreprinderi şi instituții, precum Legume-Fructe, Avicola, Vinalcool, Direcția Județeană pentru Agricultură, Consiliul Popular Orășenesc Buzău, dar și sediu al Inspectoratului Județean de Miliţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 50 = 51