OAMENII ÎN CONCEDII, HOȚII ÎN ALERTĂ!

0
303

Este perioada concediilor şi odată cu ea a început şi sezonul spargerilor. Aşa că atenţie mare în momentul în care plecaţi de acasă pentru a vă relaxa. Dacă nu, la întoarcerea din vacanţă s-ar putea să evaluaţi pagubele. Perioadele lungi în care lipsim de acasă sunt cele mai îndrăgite de către hoţi. Este drept, câteodată, chiar proprietarii de locuinţe îi ajută involuntar. Tocmai pentru a evita astfel de situații neplăcute, poliţiştii buzoieni, de la Compartimentul de analiză și prevenire a criminalității vin cu câteva recomandări.

Oricât de tentant ar fi să urcăm poze cu peisajele din vacanţa în care ne aflăm pe reţelele de socializare, poliţiştii ne recomandă să nu facem acest lucru deoarece acestea pot fi folosite de hoţi pentru a culege informaţii despre noi. Nu trebuie să uitați să vă feriți și mașina, ca nu cumva să intre în atenția hoților.

Cele mai cunoscute metode de operare în comiterea faptelor de furt din locuință sunt „prin împrietenire” și „folosirea de chei potrivite”. Nu sunt neglijate nici metodele clasice, precum escaladarea ușilor sau ferestrelor, prin forțarea sau tăierea încuietorilor si elementelor de siguranță ale ușilor sau porților cu instrumente dure sau ruperea butucului și a sistemelor de închidere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

87 + = 93