FERIȚI ANIMALELE DE CANICULĂ!

0
337

Canicula nu afectează doar oamenii, ci și animalele. În cazul lor, șocul termic este și mai puternic, iar temperaturile de peste 40 de grade Celsius sunt un pericol real pentru ele. Așadar, pe timp de arșiță, animalele de companie au nevoie de atenție și îngrijire, deoarece lipsa glandelor sudoripare le face să piardă căldura înmagazinată de corp destul de încet.

În caz de insolație, animalele prezintă o stare de slăbiciune, par foarte obosite, respiră dificil și accelerat, dar pot avea și probleme cardiace și digestive. În fazele grave, animalele prezintă convulsii, leșin, comă și chiar deces.

Temperatura corporală la mamifere este foarte ușor de apreciat și în general se constată o valoare foarte mare față de limita fiziologică. Această manevră ne ajută să apreciem gradul de hipertermie.

Un control de rutină este de importanță majoră. Dincolo de verificarea stării de sănătate, medicii recomandă, să urmați și un program de prevenire a contactului animalului de companie cu puricii și căpușele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =