Senatorul Romașcanu, demersuri legislative pentru instituirea Zilei Mărcii Poştale Româneşti

0
259

Președintele organizației PSD Buzău,  Lucian Romașcanu a inițiat alături de un alt coleg de partid demersuri în Parlament pentru instituirea Zilei Mărcii Poştale Româneşti. Concret,senatorii PSD  Lucian Romaşcanu  și Robert Cazanciuc au depus o inițiativă legislativă privind declararea datei de 15 iulie drept Ziua Mărcii Poştale Româneşti.

Cei doi au declarat că această inițiativă legislativă este necesară, dat fiind faptul că marca poștală este un reper solid al patrimoniului spiritual și cultural românesc, dar și pentru că este un element de identitate a activității social-politice și economice a națiunii române în domeniul artei și creației artistice, culturii și sportului.

„Astăzi se împlinesc 165 de ani de la prima emisiune filatelică. Am depus o inițiativă legislativă, alături de colegul Lucian Romașcanu, pentru declararea zilei de 15 iulie drept Ziua mărcii poștale românești”, a scris Robert Cazanciuc pe pagina sa de Facebook. Inițiativa legislativă depusă de cei doi senatori PSD prevede ca marcarea anuală a Zilei Mărcii Poștale Românești, de către Compania Națională Poșta Română și Romfilatelia, să includă și organizarea unui Târg al mărcilor poștale și al cărților poștale, iar consiliile județene împreună cu inspectoratele școlare să poată organiza expoziții filatelice tematice. „Alături de Robert, un pas necesar: Legea Mărcii Poștale Românești”, a scris, la rândul său, senatorul buzoian Lucian Romașcanu. Timbrul poștal românesc, „Capul de bour”, a fost tipărit la Iași, într-o primă emisiune, sub egida Poștei Domnești a Principatului Moldovei, la data de 15 iulie 1858 cu un an înainte de Unire principatelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

44 + = 47