AVOCATUL COPIILOR, APĂRĂTORUL DREPTURILOR CELOR MICI

0
229

În România, neoficial, peste două milioane şi jumătate de copii sunt abuzaţi în familii și sunt victime ale violenţei domestice. Pe lângă Telefonul Copilului, din cadrul Direcției pentru Protecția  Copilului, departamentul Avocatul Copilului, din cadrul tuturor birourilor teritoriale ale Avocatului Poporului, reprezintă o structură la care se pot adresa, atât copiiii care consideră că le  sunt încălcate drepturile, cât și persoanele care au cunoștință de o posibilă încălcare a drepturilor minorilor. La Buzău, acest departament a fost, însă, prea puțin solicitat de către copii sau de către reprezentanții legali ai acestora.

Printre cazurile semnalate Avocatului Copilului s-au aflat și unele privind încălcarea sau chiar îngrădirea unor drepturi legale.

Acest serviciu gratuit, Avocatul Copilului, poate formula cereri de chemare în judecată sau poate reprezenta minorul în instanță.

Departamentul Avocatul Copilului, poate interveni în situații privind abuzuri fizice, psihice, sexuale, dispariții ale copiilor, fenomenul de bullying, sărăcie, situația din centrele de plasament, relațiile în cadrul școlilor și grădinițelor, integrarea copiilor cu dizabilități, situația copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, precum și în orice situație în care drepturile copiilor nu sunt respectate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =