SENATOAREA PSD, LILIANA SBÎRNEA: UNELE FACILITĂȚI FISCALE TREBUIE MENȚINUTE

0
239

Eliminarea facilităților fiscale din anumite sectoare de activitate este un subiect extrem de dezbătut în aceste zile. Pentru a acoperi deficitul bugetar, Guvernul Ciolacu ia în calcul eliminarea unor facilități în construcții, agricultură și cercetare. Liderii Partidului Social Democrat spun însă că anumite facilităţi se vor menține, pentru că au adus numeroase beneficii zonei economice. Premierul Marcel Ciolacu a declarat, zilele trecute, că nu a existat nicio discuţie la nivelul coaliţiei de guvernare cu privire la eliminarea facilităţilor din domeniul IT, domeniu în care veniturile angajaților nu sunt impozitate. Eliminarea unor facilități fiscale este una dintre propunerile pe care Ministrul Finanțelor intenționează să o înainteze coaliției de guveranare, pentru a acoperi deficitul bugetar.

Liliana Sbîrnea, senator PSD, consideră că facilitățile fiscale în domeniul IT trebuie menținute, pentru că acest sector a înregistrat o dezvoltare considerabilă în ultima perioadă.

Facilitățile fiscale aplicate în anumite domenii au fost menite să stimuleze dezvoltarea, să încurajeze angajările și să atragă specialiști și muncitori în sectoare cu cerere mare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 44 = 50