TURIȘTI RĂTĂCIȚI, SALVAȚI DE JANDARMII MONTANI BUZOIENI

0
161

Jandarmii montani buzoieni au desfășurat, în weekend, două misiuni de căutare a unor persoane rătăcite pe traseele turistice din județ. Primul apel, prin 112, a semnalat rătăcirea unui turist în zona Penteleu, în timp ce acesta parcurgea cu bicicleta un traseu între Gura Teghii și Comandău.

De asemenea, în aceeași perioadă, un alt turist a anunțat că s-a rătăcit, în timp ce se deplasa, pe jos, în zona împădurită dintre Sărata Monteoru și Leiculești. Către cele două zone au fost mobilizate rapid toate efectivele disponibile din cadrul Postului de Jandarmi Montan Nehoiu, respectiv Sărata Monteoru.

Ambele situații au fost apreciate cu grad de risc ridicat, prima din cauza condițiilor meteo nefavorabile – zona Penteleu aflându-se sub cod portocaliu -, iar cea de-a doua din cauza faptului că apelantul a precizat că ar fi observat doi pui de urs în apropierea locului unde se afla.

Intervențiile de salvare  s-au încheiat în mai puțin de două ore de la primirea apelului de urgență, persoanele fiind găsite de echipajele de jandarmi și conduse în zone sigure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =