COD ROȘU CU PROBLEME ÎN JUDEȚUL BUZĂU

0
257

Codul Roșu de fenomene meteo extreme din nordul județului, anunțat duminică, nu a rămas fără urmări. O rupere de nori înregistrată în localitatea Cislău a provocat probleme atât pe drumuri, cât și în gospodării. Din cauza ploii abundente, abia se mai putea circula pe DN 10 vizibilitatea fiind redusă. Pompierii buzoieni au intervenit pentru evacuarea apei din curțile și grădinile oamenilor din comuna Cislău.

Cea mai gravă situație s-a înregistrat în zona Cozieni-Bozioru-Brăești unde circulația a fost oprită. Aici, viiturile formate au afectat DJ 203 L, pe raza comunei Brăești. Două poduri – la intrare in Bozioru și la intrare in Brăești – au fost afectate și nu au mai putut fi utilizate.

Apele învolburate au luat lemnele, gunoaiele și alte deșeuri depozitate în albia apelor curgătoare. Așa s-a ajuns ca acestea să rupă drumurile și podurile de pe raza comunelor Brăești-Bozioru. Probleme au apărut și la Chiojdu, pe același DJ 102 L, iar în zona Cilibia, a plouat cu piatră.

În zona Cozieni-Bozioru-Brăești, afectată de precipitațiile abundente, s-a aflat duminică după-amiază, și prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, pentru a evalua situația apărută, în urma viiturii care s-a produs pe pârăul Bălăneasa. El a anunțat atunci că, în urma potopului, nu existau comunități izolate sau oameni în pericol.

Tot în cursul zilei de duminică, Buzăul s-a aflat și sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și de averse cu caracter torențial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

48 + = 50