BUZOIENI CERCETAȚI PENTRU BRACONAJ

0
241

Șase persoane din Siriu, judetul Buzău, cu vârste cuprinse între 23 și 52 de ani, sunt cercetate penal, pentru braconaj și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. Bărbații ar fi ucis, în total, 8 exemplare de urși și de cerbi. Se pare că, polițiștii ar fi aflat despre faptele lor în momentul în care în anturajul persoanelor cercetate ar fi circulat informații potrivit cărora aceștia s-ar fi lăudat că dispun de cantități însemnate de carne de vânat.

Poliștii au efectuat recent, 11 percheziții la mai multe imobile din Siriu, la care au participat mascații, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și reprezentanți din cadrul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Buzău. În urma acestora, oamenii legii au descoperit, pe lângă pradă, și un adevărat arsenal. Vorbim despre două arme lungi de foc, o armă de foc scurtă artizanală, două arme de tir sportiv, 11 cartușe cu glonț, cinci cartușe cu alice, 124 de diferite elemente de muniție letală, aproximativ opt kilograme de carne de urs, fragmente osoase și blănuri de urs, trofee cervide, lațuri, topoare și telefoane mobile. Polițiștii buzoieni continuă cercetările în acest caz.

Trei dintre persoane au fost reținute inițial în acest dosar. Ulterior, față de doi dintre braconierii reținuți s-a dispus măsura cercetării lor sub control judiciar, iar pentru celălalt, cercetarea în stare de libertate. Ceilalți 3 buzoieni, care erau anchetați pentru aceleași fapte, sunt acum în stare de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

24 + = 26