WEEKEND CU CANICULĂ ȘI DISCONFORT TERMIC, ÎN TOATĂ ȚARA

0
170

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică valabilă pe parcursul zilei de joi în zonele de munte, precum şi o informare de caniculă ce vizează întreaga ţară, în următoarele trei zile.

Astfel, astăzi, între orele 11:00 – 22:00, va fi Cod galben de vreme instabilă în zona de munte, care se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55 – 65 km/h), iar pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp, izolat, de peste 30 l/mp.

Începând de vineri seară, 23 iunie, instabilitatea atmosferică se va accentua dinspre regiunile vestice şi va cuprinde toată ţara.

Totodată, în zilele de 22, 23 şi 24 iunie va fi în vigoare o informare de disconfort termic ridicat şi caniculă la nivelul întregii ţări. Astfel, disconfortul termic va fi ridicat, joi (22 iunie), în regiunile vestice şi sud-vestice, vineri în toate zonele de câmpie şi pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă cu precădere în sud şi est.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar valorile termice maxime vor fi cuprinse între 31 şi 36 de grade, în timp ce la câmpie va fi caniculă.

Temperaturile maxime vor ajunge la 36 de grade, în timp ce minimele vor oscila între 18 şi 20 de grade. În cursul după-amiezelor vor fi înnorări şi probabilitate pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 26 = 27