DASCĂLII DIN BUZĂU AU PICHETAT ASTĂZI SEDIUL PREFECTURII BUZĂU! IMAGINI ȘI VIDEO

0
193

 

 

În cea de-a 4-a zi de grevă generală în școli, la Buzău, profesorii au ieșit în stradă. Peste 1.500 de membri ai Sindicatului din Învățământul Preuniversitar au protestat astăzi în fața Prefecturii. Mitingul de la Buzău este consecința nemulțumirilor acumulate în sistemul de învățământ și este cel mai amplu protest al cadrelor didactice din ultimii ani. Dascălii buzoieni califică rezultatul negocierilor cu reprezentanții Guvernului ca inacceptabil.

Supărarea profesorilor este cu atât mai mare cu cât unii dintre ei sunt nevoiți să facă și treaba îngrijitorilor, care fie au ieșit la pensie, fie și-au dat demisia din cauza salariului foarte mic. Ei  spun că vor continua greva, până când le vor fi rezolvate cererile.

O delegație a profesorilor a purtat discuții cu prefectul județului, Daniel Țiclea, care a ieșit în mijlocul protestatarilor. Prefectul spune că înțelege doleanțele dascălilor și este deschis oricărei discuții, însă are puteri limitate.

Protestul dascălilor buzoieni, desfășurat pe durata a aproape două ore, a produs și blocaje în trafic pe străzile din zona Prefecturii Buzău. Pentru dirijarea traficului, la fața locului au fost prezenți mai mulți polițiști.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a venit astăzi cu noi precizări legate de oferta guvernamentală pentru sindicaliștii din învățământ.

Dan Cărbunaru spune că executivul vrea să crească salariile profesorilor prin viitoarea lege a salarizării. Proiectul va fi gata la mijlocul lunii iulie și prevede că Educația este domeniu prioritar. Legea va putea intra în dezbatere parlamentară în sesiunea din toamnă, adică în luna septembrie.

Până atunci, Guvernul vrea să acorde tuturor angajaților din învățământ prime pentru cariera didactică. Pentru personalul didactic și cel didactic auxiliar, se va oferi o sumă de 1.000 de lei, pe un card special ca cel de energie, iar în luna octombrie alți 1.500 de lei. Personalul nedidactic va primi sume de 500 de lei în luna iunie și octombrie. În plus,  personalul nedidactic va primi o majorare a veniturilor potrivit grilei din 2022.  În acest fel salariile din educație vor ajunge la maximum grilei de salarizare.

300.000 de angajați ar urma să primească aceste carduri.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 21 = 22