ÎNĂLȚAREA DOMNULUI, SĂRBĂTOARE NAȚIONALĂ BISERICEASCĂ

0
363

Este sărbătoare mare, astăzi, pentru creștin-ortodocși. Credincioșii prăznuiesc Înălțarea Domnului, la 40 de zile dupa Înviere. În această zi, creștinii se salută cu „Hristos S-a înalțat!” și „Adevarat S-a înalțat!”. Enoriașii au venit în număr mare la biserică și s-au rugat pentru sănătate, pace și binele celor dragi.

Mântuitorul Hristos S-a înălțat la cer de pe Muntele Măslinilor, în văzul Apostolilor și a doi îngeri. Îngerii le-au vorbit ucenicilor despre a doua venire a lui Hristos, ca aceștia să nu se lase copleșiți de durerea despărțirii. Din Sfânta Scriptură, aflăm că Mântuitorul Și-a ridicat mâinile, binecuvântându-i pe ucenici și, pe când îi binecuvânta, S-a înălțat la cer, în timp ce un nor L-a făcut nevăzut pentru ochii lor.

La praznicul Înălţării Domnului Iisus Hristos sunt pomeniți eroii români. Hotărârea a fost luată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în anul 1920 și consfinţită ulterior prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001, când această zi a fost proclamată Sărbătoare Națională Bisericească. În toate bisericile, mănăstirile și catedralele ortodoxe din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor, pe toate câmpurile de lupta pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Ca în fiecare an, eroii neamului sunt  comemorați, astăzi, și la Râmnicu Sărat, printr-o ceremonie militară și religioasă, desfășurată la ,,Monumentul Eroilor” din Cimitirul „Eternitatea”. Autoritățile locale, reprezentanți ai Armatei, ai veteranilor de război, precum și reprezentanți ai altor instituții publice din muncipiu participă la o slujbă religioasă, urmată de comemorarea eroilor și o depunere de coroane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 6 = 7