FESTIVAL DE UMOR, PRIMA EDIȚIE

0
480

Eveniment umoristic, sâmbătă, la Râmnicu Sărat. Este vorba despre prima ediție a Festivalului Național de Satiră și Umor ,,Ion I. Pavelescu,,. Festivalul are invitați umoriști de mare calibru din țară, dar și de pe celălalt mal al Prutului. Inițiativa aparține râmnicencei Mirela Grigore, membră a Uniunii Epigramiștilor din România și membră a Cenaclului ,,Nicolae Grigore Mihăescu –NIGRIM”. Ideea profesoarei din Râmnicu Sărat a fost susținută de autorități și apreciată de umoriștii din țară.

Festivalul are ca temă ,,calul,, , simbolul de pe sigla orașului Râmnicu Sărat, iar în concurs s-au înscris 49 de lucrări. În cadrul evenimentului va avea loc și o lansare de carte, dar va fi sărbătorită și o scriitoare din lumea epigramiștilor.

Cei prezenți la festivalul din weekend vor avea parte și de alte surprize. Portrete ușor caricaturale ale prietenilor umoriști vor fi prezentate în expoziția personală, ,,Niște umoriști,, , semnată de Marian Avramescu. Expoziția este găzduită de Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”din Râmnicu Sărat. De asemenea, publicul va putea admira o altă expoziție a caricaturistului și în cadrul Muzeului Municipal ,,Octavian Moșescu,,.  Festivalul Național de Satiră și Umor poartă numele epigramistului râmnicean, Ion I. Pavelescu, fratele epigramistului Cincinat Pavelescu. Fost șef de cabinet în Ministerul Cultelor, Ion I. Pavelescu s-a născut în 1889 la Râmnicu Sărat și a murit în anul 1924.  Pavelescu s-a distins, îndeosebi, în arta sonetului și epigramei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

89 + = 95