FRUNTAȘI LA ȘPĂGILE DIN SPITALE

0
264
Foto cu caracter ilustrativ

Buzăul se află printre județele „fruntașe” în ceea ce privește șpaga oferită cadrelor medicale din spitale, depășind cu mult media națională. Cel puțin asta reiese dintr-un chestionar aplicat la nivel național de Ministerul Sănătății. 3,2 la sută dintre pacienții din Buzău spun că au fost nevoiți să ofere șpagă medicilor sau asistenților medicali.

În Spitalul Județean Buzău, cele mai multe „atenții” au fost înregistrate în luna octombrie a anului 2021, când 16,22 la sută dintre buzoienii care au ajuns la spital au fost nevoiți să scoată bani din buzunar. De atunci și până în prezent, procentul a scăzut, o creștere fiind semnalată doar în noiembrie 2022, când procentul a atins pragul de 10 la sută. De la finalul anului trecut și până în luna aprilie, la cea mai mare unitate medicală din Buzău a scăzut numărul pacienților care au fost nevoiți să ofere șpagă medicilor sau asistenților, procentul ajungând la 3,33 la sută.

Cât despre curățenia din cea mai mare unitate medicală din județ, peste 11 la sută dintre pacienți sunt de părere că spitalul nu arată deloc bine, în timp ce aproape 60 la sută au fost mulțumiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =