NOTA 7 PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT

0
266

De mai bine de 30 de ani, sistemul de învățământ românesc este într-un continuu proces de reorganizare care, a fost lăudat mai puțin și mai mult criticat. Toate modificările din sistemul de învățământ efectuate de-a lungul timpului au afectat serios procesul educației, peste tot în țară. Nici Buzăul nu a fost ocolit de probleme: cadre didactice lipsă la unele materii importante, rezultatele destul de slabe la Bacalaureat și la Evaluarea Națională. O recunosc și șefii Inspectoratului Școlar care oferă o notă…mediocră învățământului buzoian.

Șefii din învățământul buzoian recunosc faptul că, și în prezent, județul se confruntă cu o acută criză de profesori calificaţi la mai multe materii importante.

Lipsa de cadre didactice la materii precum matematică, informatică sau biologie rezultă și din lipsa de interes a tinerilor în a se mai prezenta la examenele de titularizare. Tocmai pentru a mai reduce din deficit, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Buzău sunt nevoiți să plătească cu ora profesorii ieșiți la pensie.

Dezinteresul tinerilor pentru profesia de dascăl se explică și printr-un salariu prost plătit. Spre exemplu, acum, un profesor debutant are un salariu de aproape 2.800 de lei net, ceea ce este, în mod evident, un venit complet nemotivant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 2 =