„NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR” LA MUZEUL MUNICIPAL „OCTAVIAN MOȘESCU”

0
383

Muzeul Municipal ,,Octavian Moșescu,, din Râmnicu Sărat, alături de muzee din zeci de țări europene, își  deschide porțile, sâmbătă noapte, cu ocazia evenimentului „Noaptea Europeană a Muzeelor,,. Anul acesta, reprezentanții muzeului au pregătit râmnicenilor patru expoziții de pictură, printre care o expoziție de caricatură, în care se regăsesc și personalități politice locale. De asemenea, publicul va putea vizita și expozițiile de bază ale Muzeului.

Expoziția de caricatură ”Politikon”, semnată de artistul Marian Avramescu, va fi găzduită în Sala Medalion, iar expoziția de pictură ”Abisal 2”, care aparține artistului Florin Menzopol va putea fi vizitată în pivnița Complexului Brâncovenesc. De asemenea, în Sala Stăreție, publicul va putea admira expoziția de pictură a lui Cornel Vană, ”De odor și lacrăme”, iar în Sala Turn, va fi găzduită expoziția de pictură a artistului Petre Chirea , ”Note de călătorie”.

La „Noaptea Europeană a Muzeelor,, vor fi prezente, la Râmnicu Sărat, personalități ale criticii naționale de artă. Totodată, participanții se vor putea bucura și de un moment artistic.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european, desfășurat la nivel internațional, și aflat, anul acesta, la cea de-a 19-a ediție. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit în toată Europa, în data de 13 mai. TVSat Media Group este partener al media evenimentului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 69 = 73