PLANIFICAȚI-VĂ CU ATENȚIE DRUMUL SPRE CASĂ!

0
204

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să-şi planifice cu mare atenţie revenirea din minivacanţa de 1 Mai dinspre litoralul Mării Negre către Capitală, având în vedere că, în a doua parte a zilei, este de aşteptat ca pe autostrada A2 să se înregistreze valori intense de trafic, luând în considerare numărul mare de turişti aflaţi în ultimele zile în staţiuni.

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române anunţă că, pentru evitarea timpilor de aşteptare în coloane, se poate opta pentru rute alternative la autostrada A2, şi anume:

* DN 2A Constanţa – Hârşova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – Bucureşti;

* A2 – Feteşti sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – Bucureşti;

* DN 3 Constanţa – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călăraşi – DN 21 Călăraşi – Drajna – A2 Drajna – Bucureşti (sau din municipiul Călăraşi – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – Bucureşti).

În funcţie de evoluţia valorilor de trafic, la data de 1 mai, există posibilitatea ca poliţiştii rutieri să ia măsura devierii circulaţiei pentru anumite intervale orare şi pe unele tronsoane kilometrice de pe autostrada A2 către aceste artere rutiere alternative.

În acest context, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să manifeste respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic, semnalizând orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie sau a direcţiei, după o asigurare corespunzătoare. De asemenea, şoferii trebuie să evite depăşirile riscante şi să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

CNAIR a anunţat că circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă luni, 1 Mai, de Ziua Muncii, pe mai multe drumuri din România, conform Mediafax.

Este vorba despre ambele sensuri ale Autostrăzii Soarelui, traseul Bucureşti (intersecția A2 cu DNCB) – Fundulea – Lehliu – Fetești – Cernavodă – Constanța (intersecția A2 cu A4), unde restricția se aplică între orele 6.00 – 22.00

În același interval orar, restricția se aplică pe ambele sensuri ale DN 39, pe traseul Agigea (intersecția DN39 cu DN 39A) – Mangalia.

De asemenea, până la ora 22.00, circulaţia camioanelor este interzisă pe ambele sensuri ale DN 7, traseul Piteşti (intersecția DN7 cu DN7C) – Râmnicu Vâlcea – Veștem (intersecția DN7 cu DN 1).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

80 + = 81