LA PICNIC, DE 1 MAI, FĂRĂ SĂ FII AMENDAT

0
201

Astăzi este 1 Mai- Ziua Muncii, zi pe care  cei mai mulți dintre români o sărbătoresc cu o zi liberă la serviciu. Pentru că anul acesta a picat imediat după weekend, mii de oameni au ales să plece de vineri într-o minivacanța, departe de casă.

Dacă totuși nu ați plecat și astăzi v-ați făcut planuri pentru o ieșire în natură și delectarea cu un grătar, trebuie să țineți cont de anumite reguli. Nu în toate locurile este permisă organizarea unui picnic, iar pentru a face un grătar, trebuie să alegem zone special amenajate unde aprinderea focului este permisă, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic.

Aprinderea focului în spații neamenajate  sau  aprinderea lui în spații amenajate, fără supravegherea acestuia  se sancționează  cu amenzi  între 2.000 și 5.000 de lei. De asemenea,  pentru lăsarea resturilor menajere sau a oricăror alte gunoaie în spațiul de picnic, precum și pentru nerespectarea ordinii publice , amenzile sunt de la  300 până la  3.000 de lei.

Amenzile pot fi plătite , cu jumătate din suma minimă prevăzută,  pe loc sau în maximum 48 de ore de la dată întocmirii procesului verbal. Pentru depășirea acestui termen, amenzile se achită integral. Sancțiunile pot fi aplicate de reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu, de polițiști, inclusiv cei locali, de jandarmi sau reprezentanții autorităţilor administraţiei publice locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 41 = 44