MĂSURILE DE REDUCERE A CHELTUIELILOR BUGETARE, DE LA JUMATATEA LUNII MAI

0
214

Ordonanța de urgență care va introduce măsuri de reducere a cheltuielilor ar trebui să aducă statului o economie de 10 miliarde de lei. Acest act normativ ar putea fi adoptat, cel mai devreme, undeva la mijlocul lunii mai și va produce efectele juridice imediat.

Angajările în sistemul public vor fi blocate la zi. Asta înseamnă că dacă există un post care a fost scos la concurs înainte să fie adoptat actul normativ, însă nu a existat încă nicio probă de concurs, acel poste este blocat, chiar dacă mai mulți candidați s-au înscris. Concursul poate merge mai departe după adoptarea actului normativ, doar în măsura în care a avut loc una dintre probele evaluare – cea scrisă sau practică.

Porivit unor surselor guvernamentale, va fi o supraimpozitare a veniturilor care depășesc salariul președintelui României, de 25.000 de lei. Tot ce depășește această sumă în sistemul public va fi impozitat cu 16%. Este o variantă de lucru în acest moment, iar premierul a cerut o analiză la nivelul Ministerului Finanțelor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =