AJUTOR DE URGENȚĂ PENTRU FERMIERI, ÎN VALOARE DE 20 DE MILIOANE DE EURO

0
340

Guvernul a aprobat ieri hotărârea prin care producătorii agricoli din sectorul cerealelor vor beneficia de un sprijin de urgenţă în valoare totală de 20 de milioane de euro. Ajutorul vine în contextul importurilor de cereale din Ucraina , care a produs mari pierderi fermierilor din tara noastră.

Banii reprezintă cei 10 milioane de euro proveniţi de la Uniunea Europeană, sumă dublată de către Ministerul Agriculturii. Plăţile se vor efectua până la data de 30 septembrie, iar valoarea unitară a grantului va fi stabilită de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

De acest sprijin vor beneficia  producătorii agricoli din sectorul cerealelor pentru cheltuieli angajate cu depozitarea în spaţii de depozitare proprii sau la terţi a producţiei proprii de grâu din recolta anului trecut.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a reamintit că fermierii români beneficiază anual de aproape de 3 miliarde de euro din fonduri UE, fie prin plăţi directe, fie prin investiţii. Anul trecut aproximativ 60% din exporturile de cereale ucrainene au trecut prin România. Ţara noastră a produs nouă milioane de tone de cereale. Dintre acestea, într-un an, în medie, patru milioane de tone sunt folosite pentru piaţa internă, iar alte patru sunt exportate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + = 21