NOI AJUTOARE SOCIALE PENTRU ROMÂNI

0
224

Autoritățile pregătesc un nou val de ajutoare. Familiile sărace din România  vor primi 4.000 de lei pentru renovarea casei sau înlocuirea aparatelor electrocasnice vechi – frigider, mașină de spălat și aragaz. Voucherele vor fi acordate familiilor cu venituri modeste, care au cel puțin trei copii, dar și bătrânilor care trăiesc singuri și au nevoie de ajutor. În total, este vorba despre aproximativ 200.000 de persoane.

Măsura ar urma să fie aplicată din toamnă, iar voucherele vor fi acordate în urma unor anchete sociale făcute de autoritățile locale. La nivelul fiecărei comunități vor fi înființate centre comunitare formate dintr-un asistent social, unul medical și unul educațional. Banii nu vor ajunge direct la oameni, ci vor fi puși la dispoziție prin intermediul acestor centre.

În următoarea perioadă și părinții de nou-născuți vor primi un sprijin financiar, tot din fonduri europene. Aproximativ 10.000 de mame fără venituri, minore sau victime ale violenței domestice vor beneficia de 2.000 de lei, sub forma unor tichete electronice. Banii vor fi folositi pentru trusori, în primele trei luni de la nașterea copiilor. Pentru această măsură autoritățile vor aloca aproximativ 6 milioane de euro.

Tot din toamnă, autoritățile au promis ajutoare și pentru cei cu dizabilități, pentru a-și cumpăra echipamente. În primă fază sunt vizați aproape 3.400 de oameni. Măsura are un impact de 100 de milioane de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =