SALA UNIRII DIN CHIȘINĂU, RENOVATĂ CU BANII BUZOIENILOR

0
289

Sala din incinta Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, în care, pe 27 martie 1918, Sfatul Țării a votat Unirea Basarabiei cu România, ar putea fi renovată cu sprijinul Primăriei Buzău. Cel puțin aceasta este promisiunea făcută de primarul Buzăului, Constantin Toma, autorităților basarabene, în timpul vizitei în Raionul Ialoveni, la finele lunii martie, când s-au sărbătorit 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România.  Constantin Toma crede că realizarea acestui demers este o obligație a buzoienilor de a duce mai departe moștenirea lăsată de Alexandru Marghiloman.

Inițiativa ar urma să fie supusă votului în Consiliul Local Buzău. Potrivit primarului Constantin Toma, costul lucrărilor de renovare în sala din Chișinău nu ar depăși 100 de mii de euro.

Primarul Buzăului consideră că această inițiativă nu va stârni reacții negative din partea cetățenilor din muncipiu, ci din contră va fi susținută.

Sprijinul financiar pentru reabilitarea Sălii Unirii din Chișinău comportă și o încărcătură simbolică, la fel ca și sprijinul pentru cele două busturi ale unor artizani ai Unirii, dezvelite la 27 martie, în centrul orașului Ialoveni. De asemenea, tot în Raionul Ialoveni, Primăria Buzău a alocat 100 de mii de euro pentru extinderea Muzeului ”Petru Costin”. La capitolul investiții susținute de administrația buzoiană în Republica Moldova, mai poate fi amintită și finanțarea construcției falezei din fața Cetății lui Ștefan cel Mare de la Soroca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

38 + = 41