ANPC: ATENȚIE LA CARNEA DE MIEL ȘI OUĂ!

0
292

Pentru că mai sunt câteva zile până la Paște, iar în această perioadă, toată lumea își face cumpărăturile pentru masa de sărbătoare, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor recomandă să fim atenți la ce și de unde cumpărăm.

Carnea de miel și a produselor din carne de miel trebuie să aibă  ștampila de control sanitar-veterinar, iar achiziționarea să se facă numai din locuri special amenajate. Inspectorii de la Protecția Consumatorilor le recomandă cetățenilor să evite cumpărarea cărnii de miel din portbagajele mașinilor, iar a ouălor de pe marginea drumului, chiar dacă prețul oferit este mai mic.

Carnea trebuie să prezinte la suprafață o peliculă uscată de culoare roz până la roșie, să fie fermă și elastică atât la suprafață, cât și în secțiune, iar mirosul trebuie să fie specific de produs proaspăt.

De asemenea, nu se recomandă cumpărarea ouălor care nu sunt păstrate la temperatura indicată. Ouăle de consum trebuie să prezinte coaja intactă, normală, fără fisuri, fără corpuri şi mirosuri străine.

În privinţa vopselei de ouă, consumatorii trebuie să citească cu atenţie eticheta produsului, care trebuie să conţină: numele şi adresa producătorului, lista ingredientelor, instrucţiuni de utilizare, data durabilităţii minimale. Nu utilizaţi vopsea pentru alte destinaţii, precum cea tipografică sau pentru textile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

86 + = 91