AL DOILEA EGAL PENTRU GLORIA BUZĂU

0
180

Gloria Buzău a întrerupt seria bună a formației Poli Iași, obținând un punct meritat, vineri, în Copou, la capătul unui joc echilibrat în cea mai mare parte, decis de două erori ale portarilor.

Iașiul a controlat prima repriză, dar fără să-și creeze ocazii notabile. Ba chiar defensiva lui Poli era să fie taxată în minutul 23, când Boiciuc a irosit o bună ocazie pentru Gloria, șutând pe lângă poartă, din unghi, din careu. În minutul 31, Poli a deschis scorul în urma unei faze fixe. Alin Roman a executat un corner de pe partea stângă, portarul Stoian a ieșit neinspirat la centrare și a ratat intervenția, balonul a ajuns printr-un ricoșeu la Cătălin Hlistei, care a îndeplinit o simplă formalitate din 4 metri. Poli Iași a avut șansa de a închide meciul în două rânduri pe final de primă repriză, dar a irosit două ocazii uriașe.

La pauză, Adrian Mihalcea a avut o discuție aprinsă la vestiare cu elevii săi, iar tactica a dat roade. În plus, i-au ieșit și schimbările, Valentin Alexandru și Valentin Munteanu aducând un plus în jocul oaspeților. Gloria Buzău a ieșit de la cabine mult mai decisă și a reușit să restabilească egalitatea rapid, după doar două minute. Boiciuc i-a pasat pe culoar lui Viktor Angelov, acesta a profitat de ieșirea total neinspirată din poartă a lui Jankov, în afara careului, și l-a lobat elegant, de la circa 25 de metri, pentru 1-1.  Poli a căutat să dea lovitura pe final și a fost aproape să reușească acest lucru la șuturile lui Alin Roman.

S-a terminat, însă, 1-1, un rezultat mulțumitor pentru ambele echipe ținând cont de modul cum s-a desfășurat jocul. Gloria Buzău nu pierde al doilea meci consecutiv în deplasare, după 1-1 cu Dinamo în prima rundă și rămâne în cărți chiar și pentru promovarea directă. Echipa lui Adrian Mihalcea este la al patrulea 1-1 în cinci meciuri disputate în 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 56 = 64