CONTROALE ANSVSA, ÎNAINTEA SĂRBĂTORILOR PASCALE

0
241

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a demarat la nivel naţional controalele tematice specifice Sărbătorilor Pascale, pentru a asigura cetăţenilor un comerţ cu alimente sigure şi a preveni apariţia de toxiinfecţii alimentare. Controalele urmăresc verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, abatoarele şi centrele de sacrificare cu activitate temporară, unităţile de tranşare a cărnii, precum şi din unităţile de vânzare cu amănuntul.

Medicii veterinari din cadrul ANSVSA se vor afla in teren până pe 15 aprilie, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La sediile județene ale instituției vor fi afişate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.
Nu în ultimul rând, inspectorii ANSVSA, în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratelor de Poliţie judeţene vor efectua controale în trafic asupra transporturilor de animale.
Funcţionarea locurilor de sacrificare a mieilor amenajate temporar este permisă numai în perioada 28 martie – 8 aprilie (premergătoare Paştelui Catolic), respectiv, în perioada 3-15 aprilie (premergătoare Paştelui Ortodox), între orele 7:00  și 17:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 2 =