AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE LA COMPLEXUL MARGHILOMAN

0
202
Sursa foto: Arhivă

Firma din Iași care va reabilita „grajdurile lui Marghiloman” și Casa de Oaspeți, de pe domeniul Marghiloman, din muncipiul Buzău, a dat start lucrărilor. Societatea, specializată în restaurarea clădirilor vechi, monumente istorice, are la dispoziție  un an pentru finalizarea lucrărilor, proiectul totalizând 2,6 milioane de euro, sumă cu care a fost câștigată licitația. După reabilitare, la parterul Casei de Oaspeți vor fi amenajate o cafenea și un mic restaurant, bucătărie și recepție, iar la etaj și mansardă șase unități de cazare în regim hotelier de patru stele.

De asemenea, două dintre clădirile ce compun „grajdurile lui Marghiloman” vor servi drept spațiu expozițional, iar un imobil va primi ocazional câțiva cai, cu care se vor face, precum odinioară, plimbări pe aleile din Parcul Marghiloman.
După reabilitarea Casei de Oaspeți și a grajdurilor, dar și a Casei Grădinarului, care vor fi transformate în sere didactice pentru copii, întreg Complexul Marghiloman din Buzău va deveni un punct de atracție nu doar pentru buzoieni, ci și pentru turiști din țară și străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =