CENTRUL DE TRANSFUZII BUZĂU, ÎN RISC DE PRĂBUȘIRE, LA UN CUTREMUR

0
277

Clădirea în care funcționează Centrul de Transfuzii din Buzău, veche de aproape 50 de ani, ar putea fi serios afectată în cazul unui cutremur major. În partea de jos a clădirii, infiltrațiile au șubrezit podeaua, care a antrenat apoi și restul structurii. În prezent o mare parte din clădire este plină de fisuri și are structura de rezistență afectată. Imobilul este construit pe două niveluri și subsol, unde se află și un buncăr antiatomic.

Din 1974, când a fost ridicat, Centrul de Transfuzii din Buzău nu a fost niciodată reparat sau consolidat, iar experții au încadrat clădirea în clasa a doua de risc seismic. Demersurile pentru consolidare au început în anul 2021, însă până acum s-a ajuns doar la faza de proiectare.

Fondurile urmează să vină de la Ministerul Sănătății. Din fericire, zona unde sunt primiți donatorii nu este afectată de fisuri și este dotată cu aparatură nouă. Centrul de Transfuzii din Buzău este o unitate sanitară de interes strategic. Pe lângă recoltare, unitatea prelucrează și pune la dispoziția spitalelor din județ și din țară sânge și plasmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =