GINA CHIVULESCU, MANAGER TEATRUL G. CIPRIAN BUZĂU: ,, Luna februarie este una extrem de plină, avem spectacole, atât pentru copii, cât și pentru adulți”

0
335

2023, sau mai bine spus, prima parte a acestui an, a venit și vine în continuare cu o serie de evenimente, unele dintre ele inedite, altele deja devenite tradiție pentru Teatrul ,,George Ciparian” Buzău. Spre exemplu, în urma discuției cu managerul instituției, Gina Chivulescu, am aflat că buzoienii, dar și turiștii care vor poposi în orașul nostru vor putea viziona în luna februarie, spectacolu ,,William Shakespeare – Operele complete – Varianta Prea Scurtată”, într-o variantă inedită. 

Reporter: Cum a debutat anul 2023 pentru Teatrul „George Ciprian”?

Gina Chivulescu: Putem spune că anul 2023 a început promițător. Am avut programate și susținute două spectacole jucate cu casa închisă. Este vorba despre spectacolul ,,Omul cu Mârțoaga” unde Dan Tudor este și actor și regizor aal spectacolului. Cel de-al doilea spectacol este ,,Lampa lui Aladdin”, un spectacol care a avut un impact major în ultimele luini. De la premiera spectacolului de la finele luinii octombrie și până la finalul anului 2022 au fost susținute 10 reprezentații. Ne bucurăm nespus pentru susccesul acestui spectacol și mulțumim publicului care revine de fiecare dată, cu drag, la Teatrul „George Ciprian”. De asemenea, au fost realizate și două evenimente ce au loc an de an. Este vorba despre Ziua Culturii Naționale, un eveniment realizat în parteneriat cu Liceul de Arte ,,Margareta Sterian”, dar și evenimentul ,,Hai să dam mână cu mână la Muzeul Județean”, organizat de către Consiliul Județean în parteneriat cu instituțiile subordonate precum Teatrul „George Ciprian”, Muzeul Județean și Centrul de Cultură și Artă. Evenimentul ,,Hai să dam mână cu mână la Muzeul Județean” a avut loc în acest an în curtea interioară a Centrului Muzeal ,,I. C. Brătianu” și au participat aproximativ 1000 de persoane. Cei prezenți au urmărit spectacolul ,,MARI ROMÂNI”, susținut de Cosmin Teodor Pană, Bogdan Farcaș, Octavian Costin, Vlad Mosoianu, Kostas Mincu și Bianca Cuculici, o interpretare artistică a evenimentelor istorice în regia lui Vlad Trifaș. După spectacol, cei prezenți s-au prins într-o horă frumoasă, după cum este tradiția.

 

Reporter: Ce evenimente ați pregătit pentru luna febuarie?

G.C.: Ne bucurăm enorm să anunțăm evenimentele acestei luni din timp, deoarece luna februarie este una extrem de plină. Avem spectacole atât pentru copii, cât și pentru adulți. Pe data de 4 februarie spectacolul ,,Singur Între Lumi revine pe scena Teatrul „George Ciprian”. Publicul iubitor de teatru are ocazia în acest spectacol să îl urmărească pe Bogdan Farcaș, actorul pe care l-ați putut remarca și în serialul Vlad. Tema spectacolului este nemuritoarea iubire. Personajul principal şi postura de îndrăgostit, în care ajunge acesta, reprezintă însă un lucru inedit. În rolul principal este chiar moartea (Bogdan Farcaș), care depune eforturi considerabile pentru a o cuceri pe femeia iubită (Mihaela Mardare). După cum spune și personajul principal, Bogdan Farcaș, „nimic nu se mișcă fără dragoste! Este singurul motor care face lumea să funcționeze și cumva lucrurile se blochează fără iubire! Asta încearcă să surprindă această poveste! Ce ne-am face fără iubire!”. Regia și textul acestui spectacol au fost constuite în timpul repetițiilor. Unele situații au fost create special pentru unii actori. De exemplu, Mihaela Mardare este și coregrafă, iar în spectacol are un moment de dans realizat special pentru acest spectacol de către ea. Apar și multe alte situații… Putem spune că este o premieră națională acest concept de scriere a textului pe parcursul construirii spectacolului! Din distribuție fac parte și o parte din actorii Teatrului ,,Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, deoarece acest spectacol este o coproducție a celor două teatre.

Rep.: Vă întrerup aici … Am înțeles că, în urma succesului pe care l-ați înregistrat anul trecut, veți relua spectacolul ,,Lampa lui Aladdin”. Așa este?

G.C.: Da, așa este. Pe 5 februarie poate fi revăzut spectacolul ,,Lampa lui Aladdin”, un spectacol în regia lui Ionuț Octavian Ghinea. Acest spectacol este unul extrem de apreciat de către publicul buzoian, fiind revăzut de către unii și de două sau trei ori. ,,Lampa lui Aladdin” descrie o poveste frumoasă despre prietenie, curaj, bunătate și generozitate este îmbrăcată într-un spectacol de teatru cu dans, muzică și umor perfect atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Spectacolul surprinde prin muzicalitate, coregrafii de excepţie, proiecţii video care îmbină armonios decorul fizic cu cel grafic, dar nu numai! Din distribuție fac parte actori buzoieni precum Ionuț Octavian Ghinea, Cristi Martin, Radu Pvel dar și profesori și elevi de la Liceul de Arte ,,Margareta Sterian”, Anda Pantiș, Felicia Cruceru, Zabi Tudor, Petrachi Flavia Dora, Plăiașu Cristina Elena, Stroe Christiana Aida, Manolescu Bianca Ana Maria, Chiosea Melissa Cosmina și Burlacu Maria Izabela.

 Rep.: Pentru cei interesați să vadă aceste spectacole, de unde pot cumpăra bilete?

G.C.: Biletele pentru cele două spectacole pot fi cumpărate de pe site-ul teatrului, www.teatrulgeorgeciprian.ro, de la secțiunea BILETE ONLINE sau direct de la Teatrul „George Ciprian”. Prețul spectacolului spectacolul ,,Singur Între Lumieste de 45 de ron. La acest spectacol pensionarii  și elevii/studenții au reducere de 35 ron, respectiv 25 ron. În ce privește spectacolul ,,Lampa lui Aladdin”, prețul unui bilet este de 25 de ron atât pentru copii cât și pentru adulți.

 

Rep. Ce alte premiere mai aveți pregătite în această lună?

G.C.: În cea de-a doua parte a lunii februarie am pregătit o premieră extraordinară, în regia lui Daniel Bucur, regizor care a pus în scenă și spectacolul ,,O viață, o șosetă, un vis și o mașină de scris”. Noul spectacol se numește ,,William Shakespeare – Operele complete – Varianta Prea Scurtată”. Acest spectacol este o comedie savuroasă ce îi are în distribuție pe Ionuț Ciocea, pe care îl știți din serialul ,,Las Fierbinți”, în rolul lui Brânzoi. Alături de Ionuț Ciocea mai joacă Adrian Păduraru și Cristi Martin. Acest spectacol a avut avanpremiera în luna decembrie a anului trecut. Spectacolul ,,William Shakespeare – Operele complete – Varianta Prea Scurtată” prezintă, după cum spune și numele, operele scriitorului într-o variantă inedită. Biletele pentru acest spectacol au fost puse deja în vânzare și pot fi cumpărate de pe site-ul teatrului, www.teatrulgeorgeciprian.ro, de la secțiunea BILETE ONLINE sau direct de la Teatrul „George Ciprian”. Prețul spectacolului ,,William Shakespeare – Operele complete – Varianta Prea Scurtată”. este de 50 de ron. La acest spectacol pensionarii  și elevii/studenții au reducere de 35 ron, respectiv 25 ron.

Rep.: Cum va fi sărbătorit Dragobetele la Teatrul „George Ciprian”? Ce noutăți aveți pentru această zi?

G.C.: Teatrul „George Ciprian” sărbătorește românește și anul acesta ziua iubirii, Dragobetele, după cum v-am obișnuit de ani de zile. Acest eveniment este unul cu tradiție și ne bucurăm să vedem că se bucură de un real succes. Spectacolul ce va marca acest eveniment este ,,Femeia te ridică, femeia te coboară”, de departe cea mai specială comedie, o adevărată bijuterie artistică. Spectacolul are o distribuție remarcabilă formată din Manuela Harabor, Raluca Guslicov, Ewelyn și Rebecca Marinof, Cosmin Șofron, Ovidiu Popa, Răzvan Ștefaniu și Cristian Marinof. Este o producție deosebit de elegantă, de savuroasă și de atrăgătoare, în care performanțele artistice sunt într-o simbioză perfectă creată de scenarista, coregrafa și regizoarea Brîndușa Novac. ,,Femeia te ridică, femeia te coboară” este un spectacol de excepție, dorit, apreciat și aplaudat.

Și anul acesta cei născuți sau căsătoriți pe data de 24 februarie pot primi o invitașie gratuită la spectacolul ce marchează evenimentul ,,La Teatru de Dragobete”. Cei care îndeplinesc aceste condiții trebui să vină cu certificatul de naștere sau de căsătorie, la Teatrul „George Ciprian”, iar noi îi vom oferim o invitație la spectacolul ,,Femeia te ridică, femeia te coboară” din 24 februarie, de la ora 19.00. De asemenea, toți cei prezenți pe 24 februarie la teatru vor primi certificate de căsătorie pentru o zi, o amintire din partea la Teatrului „George Ciprian” pentru toți cei ce sărbătoresc această zi. Biletele pot fi cumpărate de pe site-ul teatrului, www.teatrulgeorgeciprian.ro, de la secțiunea BILETE ONLINE sau direct de la Teatrul „George Ciprian” din Aleea Castanilor, nr. 1. Prețul spectacolului spectacolul ,,Femeia te ridică, femeia te coboară” este de 100 de ron.

Tot în luna februarie Teatrul „George Ciprian” își arată susținerea pentru programul Școala Altfel și pune la dispoziție un spectacol extrem de apreciat, atât de publicul mic cât și de cel adult, ,,Lampa lui Aladdin!”. Deschidem așadar seria spectacolelor pe 27  februarie, când vor fi susținute două reprezentații. Astfel dorim să venim în sprijinul cadrelor didactice cu idei pentru acest program. Cadrele didactice care vor să programeze o dată pentru clasă sau școală trebuie doar să ne contacteaze și să programeaze o dată! Mai multe detalii și înscrieri la 0238-720853. Durata spectacolului este de o oră, iar prețul biletul de 25 ron/copil.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =