FEDERAȚIA SANITAS ÎNCEPE PROTESTELE DE SĂPTĂMÂNA VIITOARE

0
204

Membrii Federaţiei Sanitas vor protesta în Piaţa Victoriei timp de trei zile, pentru a cere public guvernanţilor să-şi respecte obligaţiile legale faţă de angajaţii din sănătate şi asistenţă socială. In caz contrar ei ameninta cu deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector.

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a decis calendarul acţiunilor de protest anunţate încă de acum două săptămâni. Astfel, in zilele de 6, 7 şi 8 februarie , în intervalul orar 10:00 – 14:00, membrii Sanitas vor fi în Piaţa Victoriei pentru a cere public guvernanţilor să-şi respecte obligaţiile legale faţă de angajaţii din sănătate şi din asistenţă socială.

Revendicările Federaţiei  sunt  creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială cu minimum 15%, pentru acoperirea inflaţiei; declanşarea, de urgenţă, a negocierilor între Guvernul României şi partenerii sociali, pe proiectul noii Legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice; asigurarea unei finanţări corecte şi suficiente pentru instituţiile medicale şi de asistenţă socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

49 + = 58