DEBRANȘAȚI DE LA APĂ PENTRU NEPLATĂ

0
209

Aproape 140 de apartamente de pe Bulevardul Unirii Sud, din municipiul Buzău, riscă să fie debranșate, cât de curând ,de la rețeaua de apă, pentru neplata facturilor. Reprezentanții Companiei de Apă Buzău susțin că se văd nevoiți să treacă la debranșarea utilizatorilor rău-platnici, pentru că, nici până acum, nu s-a ajuns la o soluționare a litigiului, care durează încă din 2020. Datoria acumulată de asociația de proprietari este de aproape 65.000 de lei.

Măsura debranșării ține însă de o expertiză, ce va fi realizată de către specialiștii solicitați de Prefectura Buzău, în încercarea de a rezolva această problemă. Pentru moment, societatea a început executarea silită a utilizatorilor rău-platnici. Asociația de Proprietari, de la care Compania de Apă are de recuperat peste 13.200 de euro, cuprinde 9 blocuri, adică aproape 140 de apartamente.

Decizia Companiei de Apă readuce în actualitate o problemă spinoasă a modului în care sunt organizate și în care funcționează asociațiile de proprietari de la noi.

Potrivit reprezentanților Companiei de Apă, singurii care pot soluționa această situație sunt doar proprietarii apartamentelor ce vor fi debranșate.

Nu este pentru prima dată când Compania de Apă Buzău ia o astfel de măsură dură. În vara anului trecut, societatea a fost nevoită să debranșeze alți rău- platnici, după ce au fost epuizate toate căile legale – repetate notificări și somații, dar și adrese de informare individual și de conștientizare. Primele debranșari de la apa potabilă au fost făcute la asociațiile de proprietari unde cuantumul sumelor datorate a crescut constant și semnificativ.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =