LEGITIMAȚII NOI DE PARCARE PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI

0
322

Modelul actualului card-legitimație de parcare de care beneficiază persoanele cu dizabilități urmează să fie schimbat, actualele legitimații urmând să-și păstreze valabilitatea doar până la sfârșitul anului, potrivit unui proiect de ordin aflat în dezbatere publică la Autoritatea Naţională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități. Astfel, toate legitimațiile de parcare emise până la sfârșitul lunii iunie vor trebui înlocuite cu cele noi în perioada iulie – decembrie 2023.

Potrivit proiectului, de cardul-legitimație eliberat persoanelor cu dizabilități vor putea beneficia și reprezentanții legali ai acestora, iar în interesul persoanei cu handicap, cardul-legitimație de parcare va putea fi utilizat și de asistentul personal.

Cererea pentru eliberarea cardului-legitimație de parcare se va depune fizic sau prin mijloace electronice la autoritățile administrației publice locale de domiciliu.
Dacă cererea se depune fizic, aceasta va trebui însoțită de documentul de identitate, certificatul de încadrare în grad de handicap și o fotografie tip carte de identitate, care va putea fi depusă și pe suport electronic, în format JPEG.
În cazul depunerii actelor prin mijloace electronice, acestea vor fi prezentate în original la eliberarea cardului-legitimație de parcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

84 + = 92