SE MODERNIZEAZĂ CENTRUL ISTORIC AL BUZĂULUI

0
169

După modernizarea Pieței Dacia, din muncipiul Buzău, autoritățile doresc și reabilitarea străzii Cuza Vodă până la Bazar, potrivit unui amplu proiect aprobat, recent, de Consiliul Municipal Buzău. Autoritățile vor să aducă schimbări majore în zonă, pornind de la pavaj, mobilier urban, iluminat stradal și până la amplasarea unor noi fântâni arteziene. Pe lângă reamenajarea străzii, Primăria Buzău are în plan și reabilitarea clădirilor aflate de-o parte și de cealaltă a străzii Cuza Vodă, immobile în mare parte vechi, șubrede și neîngrijite, care reprezintă un real pericol pentru trecători.

În acest sens, autoritățile buzoiene vor să aplice un proiect după modelul implementat în premieră la Oradea, în urmă cu câțiva ani. Este vorba despre reabilitarea clădirilor pe banii Primăriei, urmând ca investițiile să fie recuperate, în rate, de la proprietari.

În ceea ce privește locuințele sociale, aflate în proprietatea Primăriei planul este altul: mutarea chiriașilor în 18 apartamente noi, ce vor fi construite pe strada Depozitului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =