CERERE PENTRU PLAFONAREA TARIFULUI LA ENERGIE, ELIMINATĂ

0
197

Consumatorii casnici care dețin mai multe proprietăți nu vor mai fi nevoiți să depună cerere și declarație pe propria răspundere,  pentru plafonarea tarifelor la energie.

Astfel, toată lumea ar urma să beneficieze de tarife plafonate indiferent de numărul locurilor de consum. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Energiei, care a și publicat proiectul ce modifică legea.

Încă de la începutul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a trasat sarcina creării unui proiect de ordonanță care să elimine declarațiile pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate.

Între timp, liderii partidelor de la guvernare au ajuns la concluzia că legea trebuie schimbată.

Deși au votat legea în Parlament, reprezentanții PSD consideră acum că formularea este neclară, iar aplicarea ei ar introduce discriminări, în special în cazul chiriașilor.

Virgil Popescu a precizat că premierul a cerut o ordonanță care să elimine declarațiile, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate. Ministrul susține că Guvernul va aproba proiectul săptămâna viitoare.

Categoriile de consumatori care trebuie să depună declarație pe proprie răspundere, pentru plafonarea tarifului la energie,  sunt familiile cu cel puțin 3 copii, familiile monoparentale și persoanele care folosesc la domiciliu dispozitive medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

49 + = 58