PREGĂTIRI LA PENSIUNI PENTRU SEZONUL RECE

0
284

Pensiunile de la munte se pregătesc intens pentru sezonul rece, iar grija lor cea mai mare este umplerea cămării cu bunătăți. În bucătăria unui complex turistic de la poalele Vulcanilor Noroioși, în județul Buzău, unde cazarea se face cu rulota, dar și în câteva cabane tradiționale, este deja forfotă mare. Gospodinele de aici trebuie să facă față unui morman de legume cumpărate de la legumicultori din Buzău. Zeci de kilograme de gogoșari și conopidă urmează să fie conservate în oțet.

Gospodinele se împart între sarcini, pentru a fi cât mai eficiente. În paralel, ardeii capia sunt puși la copt. Și nu oricum, ci pe tablă, pentru a se rumeni uniform. Zilele se scurg repede iar vremea legumelor proaspete este cam pe ducă, spun cele două gospodine de la pensiunea de lângă Vucanii Noroioși. De aceea, trebuie să dea zor cu aprovizionarea. Congelatoarele sunt deja înțesate cu materie primă pentru mâncărurile care vor ajunge la iarnă pe mesele turiștilor.

Cămara acestui complex turistic este pe cale să depoziteze mai multe bunătăți ca niciodată. Peste 1.200 de borcane au fost aranjate deja pe rafturi și urmează să li se alăture alte câteva sute. Materia primă a fost mai scumpă chiar și de două ori decât anul trecut. Cu toate acestea, proprietarul pensiunii speră să țină în frâu tarifele pentru serviciile sale, cu ajutorul conservelor care ar trebui să țină o jumătate de an.

Complexul turistic de la poalele Vulcanilor Noroioși oferă spații pentru rulote, restaurant cu preparate tradiționale, dar și locuri de cazare în căsuțe tradiționale. Pe lângă rezervaţia Vulcanii Noroioşi, turiştii care vor alege această destinație, fie și în sezonul rece, mai pot vizita în apropiere Mănăstirile Berca, Ciolanu şi Răteşti, Tabăra de Sculptură de la Măgura sau Muzeul Chihlimbarului de la Colţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =