PRODUSE CARE NU TREBUIE SĂ LIPSEASCĂ DIN NICIO BUCĂTĂRIE

0
258

În toată agitația vieții cotidiene, de cele mai multe ori suntem nevoiți să improvizăm seara o masă rapidă și hrănitoare. Acest lucru este posibil dacă avem întotdeauna în bucătărie 15 produse sănătoase, de bază, cu un termen de valabilitate lung, ce pot fi depozitate cu ușurință în cămară și în congelator.

  • Fasole și linte (uscate/ la conservă) – Fasolea și lintea sunt foarte hrănitoare, oferind o abundență de nutrienți, inclusiv fibre, magneziu, vitamine B și fier.
  • Nuci și semințe – Adevărate puteri nutriționale, oferă grăsimi sănătoase, proteine, fibre și o gamă largă de vitamine și minerale.
  • Cereale – Surse excelente de fibre și micronutrienți, inclusiv vitaminele B, manganul și magneziul, iar consumul lor poate ajuta la protejarea împotriva afecțiunilor precum bolile de inimă și anumite tipuri de cancer.
  • Fructe și legume congelate – Din punct de vedere nutrițional, fructele și legumele congelate au același conținut de micronutrienți precum cele proaspete.
  • Miere și sirop de arțar – Mierea și siropul de arțar sunt îndulcitori naturali care oferă beneficii pentru sănătate. Mierea are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii și conține antioxidanți puternici.
  • Oțet de mere – Cercetările au arătat că are proprietăți antidiabetice, antiinflamatorii, antioxidante și că promovează sănătatea inimii. În plus, salata nu are același gust fără el.
  • Grăsimi sănătoase pentru gătit – Anumite grăsimi, cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de măsline, pot fi păstrate fără probleme mult timp la temperatura camerei.
  • Murături – Murăturile sunt delicioase, oferă beneficii pentru sănătate și pot fi servite alături de multe preparate. Cercetările au arătat că pot îmbunătăți sănătatea digestivă și pot ajuta la reducerea inflamației și a nivelului de zahăr din sânge.
  • Condimente și ierburi uscate – Pentru a da aromă preparatelor, este ideal să aveți un stoc de condimente. Turmericul, ardeiul cayenne, rozmarinul, scorțișoara, ghimbirul, oregano și chimenul oferă beneficii impresionante pentru sănătate și pot ajuta la reducerea inflamației și la reducerea riscului de anumite boli.
  • Usturoi și ceapă – Usturoiul și ceapa sunt vedetele multor rețete și pot fi păstrate mult timp. De asemenea, s-a demonstrat că ambele ajută la reducerea riscului de apariție a diferitelor boli, inclusiv anumite tipuri de cancer, declin mental, boli de inimă și diabet.
  • Fructe și legume proaspete care nu se strică repede – Cartofii dulci, dovleceii, merele, sfecla, varza, rodiile, morcovii și citricele sunt doar câteva exemple de fructe și legume care se pot păstra câteva săptămâni sau mai mult, astfel că e bine să le aveți mereu în bucătărie.
  • Pește și carne congelate – Deși proaspete sunt perisabile, la congelator pot fi păstrate mult timp. Carnea poate fi păstrată până la un an în congelator, iar peștele până la cinci luni. Astfel, puteți pregăti mese sănătoase și bogate în proteine.
  • Condimente – O mâncare plictisitoare poate fi transformată în ceva senzațional cu ajutorul câtorva condimente: salsa, unt de cocos, muștar, oțet balsamic, sunt doar câteva exemple.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

81 + = 90