TERAPII ȘI REȚETE NATURISTE CU LEUȘTEAN

0
239

Des întâlnit în bucătărie unde aroma sa specifică aduce un plus de savoare într-o gamă largă de preparate, leușteanul este folosit și în medicina naturistă pentru a preveni și trata numeroase afecțiuni. Frunzele de leuștean proaspăt vor fi folosite cât mai des în alimentație, sub forma de comprese sau suc, simplu sau în combinație cu sucul de roșii ori morcov, oferind corpului un plus de vitamine atât de necesar.

  • O bună sursă de sodiu și potasiu, leușteanul are și vitamina A sau C, dar și calciu sau magneziu. În afara sucului și a frunzelor proaspete, în magazinele naturiste se găsește și tinctura de leuștean.
  • Frunzele de leuștean adăugate în salate sau preparate sub forma de suc proaspăt sunt recomandate pentru a preveni și trata balonarea, tulburările digestive sau digestia dificilă, îngreunată, mai ales după o masă copioasă.
  • Este tradițional folosit pentru efectele sale diuretice, în tradiția populară fiind recomandat ca un remediu împotriva pietrelor și nisipului la rinichi.
  • Pentru a trata durerile de cap se recomandă mestecarea câtorva frunze proaspete sau aplicarea de comprese cu frunze strivite, acoperite de tifon sau un prosop subțire.
  • Folosiți sucul de leuștean sau frunzele tocate pentru comprese pe zonele pielii cu iritații superficiale, zgârieturi, roșeață, unde puteți la fel de bine să aplicați câteva picături de tinctură (dacă pielea suportă alcoolul din preparat).
  • Este un bun tonic, indiferent de forma de administrare, recomandat pentru pofta de mâncare, un plus de energie și, nu în ultimul rând, un sistem imunitar mai puternic.
  • Sucul de leuștean sau frunzele proaspete sunt recomandate în terapiile naturiste pentru a calma crizele de tuse în cazul răcelilor sau în afecțiuni cronice ale aparatului respirator.
  • Mâncat cât mai des, leușteanul ne ajută să avem un somn mai adânc, mai odihnitor, să ne simțim mai calmi și mai relaxați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + = 11