ALERTĂ DE URS LA PĂTÂRLAGELE

0
342

Panică, ieri după-amiază, în centrul orașului Pătârlagele. O ursoaică cu doi pui a ajuns până în centrul localității buzoiene, motiv pentru care autoritățile au emis un mesaj de RO-Alert pentru populație: ,,A fost semnalată prezența unui urs în orașul Pătârlagele, strada Industriilor. Evitați zona, rămâneți în locuință”. În timp ce locuitorii erau îndemnați să rămână în locuințe, pe străzile orașului o echipă de intervenție, din care au făcut parte viceprimarul localității, 8 jandarmi, vânători și un medic veterinary, a încercat să alunge urșii.

Întrega misiune s-a încheiat în jurul orei 1.00, însă jandarmii au rămas în oraș toată noaptea, în cazul în care animalele sălbatice s-ar fi întors din pădure. Oamenii spun că ursoaica cu cei doi pui ar fi apărut în oraș încă de la orele prânzului și ar fi intrat în mai multe curți. Speriați, oamenii au făcut atunci gălăgie în speranța că vor putea alunga singuri animalele sălbatice, dar… fără succes. Deși nicio persoană nu a fost atacată de animalele sălbatice, specialiștii spun că prezența urșilor în zonele locuite este un real pericol în tot județul Buzău.

Aceștia explică faptul că urșii s-au înmulțit foarte mult, iar lipsa hranei din pădure îi face să coboare din pădure și să pătrundă în comunități. Asociația Județeană a Vănătorilor și Pescarilor Sportivi Buzău a întocmit deja documentația pentru recoltarea a două exemplare de urs din fondul de vânătoare Colți și Valea Nehoiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =