PROGRAM PRELUNGIT LA PAȘAPOARTE

0
266

Programul zilnic al serviciilor de pașapoarte a fost prelungit, iar până în august, se va lucra și în weekend-uri. Ministerul Afacerilor Interne a luat aceasta decizie din pricina creșterii volumului solicitărilor de pașapoarte, in perioada verii, cand romanii pleaca in vacanta, dar si pentru ca multi romani stabiliti in strainatate vin tara si au nevoie sa isi preschimbe documentele.

De aceea, autoritățile recomandă ca cei interesați de emiterea sau preschimbarea unui document de călătorie în această perioadă să verifice online care este programul serviciilor publice comunitare de pașapoarte din fiecare județ. Cei care vor să își facă pașaport trebuie să știe că cererile de eliberare a pașapoartelor pot fi depuse, în țară, la oricare serviciu public de pașapoarte, nu doar pe raza domiciliului, în baza unei programări online prealabile.

În primă fază,  pentru a obține un pașaport, cei interesați trebuie să depună o cerere de eliberare a pașaportului simplu electronic sau a pașaportului simplu temporar. Acest lucru se face preponderent în baza unei programări on-line, pe platforma www.epasapoarte.ro.
Ulterior efectuării programării, pe adresa de e-mail introdusă va fi trimis un mesaj de confirmare a acesteia, iar dacă programarea nu va fi confirmată în termen de două ore de la primirea mesajului, va fi anulată.

În ceea ce privește documentele necesare pentru eliberarea pașaportului simplu electronic pentru persoanele majore și care au domiciliul în România, acestea sunt: cartea de identitate sau, după caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original,  documentul care face dovada achitării contravalorii paşaportului, în original, sau documentul de plată editat pe suport hârtie conţinând toate informaţiile aferente plăţii efectuate prin mijloace de plată on-line, completat pe numele titularului si paşaportul anterior, dacă acesta există.

Taxele care trebuie achitate pentru eliberarea unui pașaport simplu electronic sunt în valoare de 258 lei, pentru persoanele care au împlinit vârsta de 12 ani, și de 234 lei, pentru persoanele cu vârsta mai mică de 12 ani. Acestea pot fi plătite la ghișee fizice sau on-line.
Pașaportul simplu electronic se poate ridica, la cerere, de la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte sau  misiune diplomatică a României în străinătate sau poate fi expediat la domiciuliu prin servicii de curierat, însă contra sumei  de 11,3 lei. Potrivit MAI, în această perioadă, termenul mediu la nivel național de eliberare a pașaportului simplu electronic este de 2,68 zile lucrătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =