TOT MAI MULȚI ȘOFERI TREC PE GPL

0
314

Prețul din ce în ce mai mare al benzinei îi determină pe șoferi să caute alternative mai ieftine de deplasare. Una dintre ele ar fi montarea pe mașină a unei instalații de gaz petrolier lichefiat, pe care-l cunoaștem toți ca GPL. Această soluție poate reduce costurile la jumătate cu carburanții! Acest service din orașul Buzău și-a dublat, în ultima vreme, numărul clienților care optează pentru montarea unei instatații GPL. Șoferii aleg această alternativă, după ce prețul benzinei și al motorinei a crescut foarte mult în ultimele luni.

Montarea unei instalații GPL se face în doar câteva ore, iar costurile variază între 2.400 și 3.000 de lei, în funcție de capacitatea cilindrică a motorului. Giani Crângașu a venit la atelierul din Buzău tocmai din Onești, județul Bacău, pentru a monta o asfel de instalație pe cea de-a treia mașină pe care o deține. De zece ani, conduce numai autoturisme cu GPL și spune că a făcut cea mai inspirată alegere.Costul unui litru de gaz petrolier lichefiat este de 4,20 lei, sub jumătatea prețului unui litru de benzină sau motorină.

GPL, sau gazul petrolier lichefiat, este un produs de rafinărie care conține butan și propan. Acesta este un carburant mai puțin poluant față de benzină. Potrivit statisticilor, GPL elimină cu 75% mai puțin monoxid de carbon și cu 40% mai puțin monoxid de azot față de arderea benzinei. Este, de asemenea, cel puțin la fel de sigur ca mașinile pe benzină sau diesel. În România, din păcate, statul nu sprijină trecerea de la benzină la GPL, ci oferă facilități doar pentru achiziția mașinilor electrice. Din păcate, mașinile electrice sunt încă scumpe iar stațiile de încărcare sunt foarte puține în țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =